Witam.
Ponieważ to mój pierwszy post na forum, od razu się przedstawię. Na imię mam Magdalena, lat 26. Moje pasje to fotografia i podróże oraz włażenie wszędzie tam, gdzie niekoniecznie powinno się włazić.
Razem z moim chłopakiem jedziemy 10 lipca na trzymiesięczną wyprawę motocyklową po Europie wschodniej i południowej. Trasa obejmuje Ukrainę (Lwów-Kijów-Charków-Krym), Mołdawie, Rumunię, Bułgarię, Turcję, Grecję, kraje bałkańskie, łącznie z Kosowem, Słowenię, Włochy, Węgry, Słowację i Czechy.
Ponieważ wcześniej eksplorowaliśmy opuszczone obiekty wszelkiego rodzaju w Irlandii (a jest ich tam zatrzęsienie), chcemy i tym razem uczynić wątkiem głównym naszej wyprawy zniszczone przez wojny oraz opuszczone miasta. Co do tych pierwszych, to rejon Bałkanów dostarczy nam ich z pewnością bez liku, co do drugich, chciałabym zwrócić się z prośbą o pomoc do bardziej doświadczonych eksploratorów.
W planach naszej podróży znajduje się na razie Kayaköy w Turcji, Nagygéc i na Węgrzech, Craco we Włoszech, oraz przeróżne obiekty typu: opuszczona elektrownia atomowa w Szczołkinie (Krym), o powojennych ruinach wszelkiej maści na Bałkanach nie wspominając.
Może ktoś z Was mógłby polecić coś, co warte jest odwiedzenia, nadłożenia drogi, uchwycenia okiem i aparatem, w mniej oczywistych rejonach, jak Słowenia, Mołdawia, Węgry czy Mołdawia? Zdaję się na Wasze doświadczenie i dobrą wolę
hmm.. generalnie gratuluje i zazdroszcze inicjatywy osobiscie niewiele pomoge poza moze chorwacja, ale to juz zaloze sie macie opanowane.
jesli cos to zajrzyj tu: http://www.benkar.se/glomdarum/indexeng.html to znajomy ze szwecji, byli w tamtych regionach chyba i wybieraja sie neibawem ponownie, mysle ze ma tez troche informacji o ciekawych miejscach. powolaj sie na mnie.
Dzięki
Fajna strona i bardzo dobre zdjęcia. Znalazłam trochę z Chorwacji, ale większość na wyspach. I to jest jedna z bolączek naszej wyprawy, bo nie stać nas na płacenie za promy, ha! Mimo że planujemy wyjazd od pół roku, nasz skromny budżet powala na kolana, a dokładniej: nie mamy nawet na benzynę na połowę tej trasy
Ale wracając do strony, napisałam wiadomość do Benkara, mam nadzieję, że mi coś podrzuci. Jeszcze raz dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum